MERSİN / AKDENİZ - Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Kapsam ve İçeriği

Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi

Okulumuzda 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Oku-Yorum isimli proje kapsamında çalışmalar başlamıştır. Proje kapsamında 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Proje kapsamında projede gönüllü olarak yer alan 50 öğrencimiz ve Danışman Öğretmenlerimizle oluşturulan takımlar her ay farklı bir kitap okuyarak değerlendirme toplantıları düzenleyecek ve okulumuzdaki tüm öğrencilere bilgi vererek okuma kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.

Yayın: 29.10.2021 - Güncelleme: 29.10.2021 11:19 - Görüntülenme: 135